Monday, February 13, 2012

Pizza for lunch



Today we picked up pizza dough from a local pizzeria. I had no idea they actually sell dough, but our local butcher recommended this idea. We had potatoes and Gorgonzola cheese at home, and decided to make one of our favorite toppings from Cascarinos.
We used a mandolin to have thin slices of the potatoes and onions, and crumbled the Gorgonzola onto the pizza.  This was a delicious lunch. Quick and resourceful, as we try to use things we have at home, before we go shopping.


The caramel colored bits are figs. A karamel szinu darabkak fuge csemegek.



Ma hazafele beugrottunk a pizzeriaba,hogy vegyunk egy kis pizza tesztat. Nem tudtam, hogy arulnak kelt tesztat, de a szomszedban levo hentes ajanlotta ezt a megoldast.
Volt itthon krumpli es Gorgonzola sajt es igy az egyik kedvenc pizzankat tudtuk ujra krealni itthon. Legyaloltuk nagyon vekonyra a krumplit meg a hagymat, meglocsoltuk a pizzat, ratordeltuk a gorgonzolat, es mehetett is a sutobe.
Nagyon hamar kesz lett, es finom volt. Az adta az otletet, hogy majdnem minden alapanyag megvolt itthon. Es probunk mindent felhasznalni, mielott meg elmennenk egy nagyobb bevasarlasra.

1 comment:

  1. Köszönöm a kedves szavaidat,amiket írtál az oldalamra!
    Nagyon fincsi lehetett ez a pizza!Le a kalappal előtted,hogy kötsz.Én életemben nem sokat kötöttem,nincsen hozzá türelmem sajnos.

    ReplyDelete