Wednesday, May 2, 2012

Yarn Along - Kotes es olvasas

I have two passions that keep following me in life. One of them is reading, and the other one is knitting. I am sure this is not a revelation for you, if you read my blog from time to time. However, today I am going to combine the two with this icon, Yarn Along.
The idea behind this icon is to match up two things you enjoy. It could be a description of a knitting, and some musings over a book; or it can be a picture to illustrate your progress in knitting/crocheting and the book.
This is how I join in with Ginny on Wednesdays about knitting and reading.



Two days ago I started to knit my first sock ever. Everybody tells me it is easy to knit a sock, so I decided to give it a try. I was a bit afraid to fail, but at the same time I have stress in my life and needed a challenge to keep my thoughts at bay.
Yarn Harlot, as Stephanie Pearl-McPhee is known, has this recipe for a sock that seems like a wonderful way to start this adventure. I like her essays and approach to knitting. Her stories brighten up my days.   The instructions are very easy, however I am a visual type, so the first time around I needed to see the process of knitting the sock. So I watched Staci from Verypinkknits to explain the steps. My stitches are different, but I have the same steps. I watch her videos all the time, like her style a lot.



I have started to read Salman Rushdie's Luka and the fire of life. I am coming to the conclusion, that people either love him, or don't care for his magic realism. I am head over heels into him. I love the stories, and his style blows me away.  I think I had the same love affair with Mika Waltari as a teen. He is not that well known here in the USA, but he is a wonderful writer of historical novels. I am not sure why he did not gain traction here.



  Ket dolog van amit soha nem unok meg, az olvasas es a kotes. Gondolom, ez nem nagy hir, ha mar olvastatok a blogot, de most elhataroztam, hogy osszekotom oket a Yarn Along gombbal.
Itt az az otlet, hogy ossze hozzuk azt, ami orommel tolt el minket. Az lehet egy kotes/horgolas leirasa, es egy konyvrol valo monfondirozas. Es lehet egy foto is, amin a konyv es az alakulo kotes/horgolas van.
Igy csatlakozom Ginny szerdai olvasok es kotok oldalahoz.



Ket napja elkezdtem eletem elso zoknijat. Mindenki azt mondja milyen konnyu kotes, igy bele vagtam a kototuimet. Persze azert feltem is tole, de a kihivas jo az eletben. (Megjegyzem ezek a kihivasok mindig akkor jonnek, amikor valami mas stresszes szitu van az eletemben, es nagyon kell hogy masra koncentraljak.)
Meg hat ahogy elnezem, hogy a Moncsinal csak ugy nonek a zoknik, mint a gomba :) hat ki kellett probalnom.
 Stephnaie Pearl-McPhee-nek a leirasat hasznalom, ami eleg egyertelmu, de en elso alkalommal jobban atlatom a dolgokat, ha latom mi is hogy mi tortenik, igy Staci videoit neztem a leirassal parhuzamban. A szemek szama az mas, de kotes sorrend es tematika az ugyanaz. Staci a verpinkknits alatt egy csomo videot felrakott es szeretem a stilusat, sokat nezem, miket es hogyan kot.
Visszaterve Stephanie Pearl-McPhee-re, ismeritek ot? Mas neven Yarn Harlot, ezen a neven van blogja is, nagyon jol ir...megjelent tobb kotessel kapcsolatos essze kotete is, szellmes es szorkoztato es megbujnak a tortenetekben az alap igazsagok. 



Elkezdtem Salman Rushdie Luka es az elet tuze cimu konyvet. Ez szabad forditas, nem jelent meg meg magyarul tudtommal.  Azt hiszem az ember ugy van Rushdie-val, hogy vagy imadja, vagy nem hat ra a varazslatos vilaga. En teljesen odavagyok erte, es hat ahogy ir az valami fantasztikus csoda. Azt hiszem ilyen hatassal utoljara Mika Waltari volt ram tini koromban. Az USA-ban nem nagyon ismerik, nem tudom miert van ez.

4 comments:

  1. Yay for your first pair of socks! Now you just need to avoid second sock syndrome - keep knitting the second sock while you're still in the groove. Good luck!

    ReplyDelete
  2. I agree with your first comment...knitting that second sock is so hard sometimes :) Beautiful colorway!

    ReplyDelete
  3. Szia Brigi!
    Nagyon örülök, hogy rád találtam, minden szempontból kincs a blogod.Tele van hasznos leírással fő, hogy magyarul is, és az angolból is lehet tanulni, ami nekem kimondottan jó.Lévén külföldön élő és angolul csak egyszerű szinten beszélő emberke vagyok. Nagy szenvedélyem többek között a kötés és végre elkészíthetem életem első csipkekendőjét a féltve őrzött fonalból amit Bucillától rendeltem.Hála Neked ez már nem akadály többé. Remélem sikerrel jársz a zoknikötést illetőleg, a képek szerint jól haladsz. Nálam is a listán van de hosszú út vezet még odáig.
    Minden jót, üdv a Kockás Világból : Szilvi

    ReplyDelete
  4. Milyen gyönyörű színek!!!!!!!!
    Én nagyon csodállak benneteket,akik zoknit is köttök.Számomra az elérhetetlen.Igaz,el sem kezdem.:)

    ReplyDelete