Wednesday, May 11, 2011

Ease into cooking -fresh squeezed lemon juice anytime



I love all ideas that make my cooking life easier :)
One of them is how to have fresh squeezed lemon juice in a sec, without the mess? well squeeze as much lemons as you have, pulp included (if you like that, I do) and pour it into the ice cube tray. When it's all frozen, keep them all together in a plastic bag in the freezer. And if you need some lemon juice for a salad or other dressings, take one out, and thaw it. One lemon cube yields 2 tablespoons for me. If I have leftovers, I usually make a lemonade for myself.




Minden olyan otlet, ami sutes-fozesben segit... johet :)
Ime egy otlet, amit lassan mar fel eve csinalok.... frissen facsart citromle lefagyasztva. Persze nem akarom minden alkalommal elovenni a facsarot, igy amikor ezt olvastam valahol, nagyon megtetszett. Ha mondjuk van 10 jo erett citromod, (mint ma nekem volt) akkor vedd elo a citrom facsarot es hajra. Az, hogy mennyi rost lesz benne az izles dolga, en pl. nagyon szeretem. Amikor kesz vagy, onsd ki  jegkocka tartoba, es mehet a melyhutobe. Amikor megfagyott, at lehet rakni egy kis zarhato muanyag zacskoba, es amikor szukseg van ra, csak ki kell engedni. Egy fagyasztott kocka citromle az 2 evokanalra jon ki nalam. Ez pont jo, mert kb. ennyi kell egy salatahoz, vagy barmilyen mas ontethez. De ha ez sok, akkor a maradekbol egy kis limonadet is lehet csinalni, ami szinten finom.

5 lemons and what it yields-ennyi lett 5 citrombol

No comments:

Post a Comment